Sivut

sunnuntai 20. helmikuuta 2011

Ruutukuvioiset villasukat

Koko: 38
Lanka:  Novita Isoveli                    
Puikot: 4 mm

Luo puikolle 40 silmukkaa ja jaa silmukat neljälle sukkapuikolle (8-12-8-12). Kerrosten vaihtumiskohta on aina I ja IV puikon välissä. Neulo kaavan mallista 32 kerrosta suljettuna neuleena. Niin että kuvio toistuu 4 kertaa.
Kantapää
Neulo I puikon silmukat IV puikolle. II ja III puikot odottavat. Tee kantapää *nosta ensimmäinen silmukka neulomatta, neulo muut nurin, käännä työ (nurja puoli). Nosta ensimmäinen silmukka neulomatta, neulo muut oikein, käännä työ (oikea puoli)*.  Toista näitä kahta kerrosta 10 kertaa = 20 kerrosta. Neulo lopuksi vielä nurja puoli.
Kantapohjan kavennukset
Jatka samaa neuletta kuin aikaisemmin. Neulo työn oikeasta reunasta niin että toisessa reunassa on 7 silmukkaa. Tee ylivetokavennus (1 s neulomatta, 1 s oikein, nosta neulomatta jätetty silmukka neulotun yli). Käännä työ. Nosta ensimmäinen silmukka, neulo 6 silmukkaa nurin, tee yhteenvetokavennus (neulo 2 silmukkaa oikein yhteen). Käännä työ.
Jatka samalla tavalla niin, että reunoissa olevat silmukat vähenevät koko ajan. Keskellä olevat 8 s pysyvät koko ajan samana. Kun reunasilmukat loppuvat, jaa kantapään silmukat kahdelle puikolle (4-4).
Poimi reunoilta n. 20 s. Ota nyt käyttöön kaikki neljä puikkoa. Neulo kaikki silmukat oikein.
Kiilakavennus
Neulo I puikkoa kunnes sinulla on neulomatta kaksi silmukkaa. Tee ylivetokavennus kahdella viimeisellä silmukalla. Neulo II ja III puikko oikein.  Tee kiilakavennus heti IV puikon alussa. Neulo 1 s oikein, nosta se takasin edelliselle puikolle. Nosta seuraava neulomatta oleva silmukka neulotun yli (edestakainenkavennus). Näin saat samanlaisen kavennuskuvion kumpaankin kavennuskohtaan. Neulo puikon muut silmukat oikein. Neulo seuraava kierros ilman kavennuksia. Tee joka toisella kerroksella kavennukset ja joka toinen kerros pelkkää oikeaa. Tee näitä kahta kerrosta niin kauan, että sinulla on I ja IV puikolla 10 s. Ja II ja III ovat samat 12-8 silmukkaa.
Siirrä II puikolta 2 s III puikolle. Näin saat kaikille puikoille saman verran silmukoita (10-10-10-10). Jatka sileää neuletta niin kauan kunnes pohjan pituus on 20 cm. Pituus saattaa vaihdella jokaisen oman käsialan mukaan. Sovita sukkaa jalkaasi saadaksesi oikean pituuden.
Kärkikavennukset
Neulo I ja III puikon alussa 2 s yhteen. Neulo  II ja IV puikon alussa ylivetokavennus. Näin kavennukset tulevat tasaisesti. Neulo muut silmukat oikein. Tee kavennukset joka toisella kerroksella, kunnes jokaisella puikolla on 5 s. Tee sen jälkeen kavennukset joka kerroksella. Kun puikoilla on enää 2 s jäljellä, katkaise lanka. Vedä lanka silmukoiden läpi joko neulan tai virkkuukoukun avulla. Päättele lanka neulan avulla huolellisesti nurjalle puolelle. Päättele myös alkulanka.
Ruutukuvio kaava 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti